Archives for

Εγκαίνια στο κατάστημα “Χοιρινά Ηπείρου Βέργος” στα Ιωάννινα

O Σεφ Μιχάλης Καλαβρυνός (MasterChef, Mega) από το εστιατόριο ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ της Πτολεμαΐδας, θα βρίσκεται μαζί μας την Τρίτη το απόγευμα 20-10-2015, στο Πρατήριο Κρεάτων – ΒΕΡΓΟΣ στα Ιωάννινα για να δημιουργήσει κάποιες ιδιαίτερες συνταγές με βάση το χοιρινό κρέας. Τις μαγειρεμένες γεύσεις με χοιρινό, θα προσφέρουμε δώρο την ημέρα των εγκαινίων στους πελάτες του καταστήματος. Α. Παπαναστασίου 70, Βρυσούλα, Ιωάννινα (τηλ. 2651074007). Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Ρολάκια χοιρινά, γεμιστά με πιπεριά και φέτα

Συνταγή μαγειρέματος

1ος τρόπος με λευκό κρασί

  1. Τοποθετούμε 2 ρολάκια μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
  2. Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους.
  4. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
  6. Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουερ (περίπου1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο νερό.

Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.

Άλλοι τρόποι μαγειρέματος

Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε:

  • τριμμένες ντομάτες (ή πολτός ντομάτας σε νερό)
  • ή ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.

και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.

Και … καλή σας όρεξη!!!

Ρολά σπαγγάκια (5 συνταγές)

rolakiaΚατβάστε στο παρακάτω αρχείο .pdf 5 συνταγές για ρολά σπαγγάκια χοιρινά.

Ρολάκια χοιρινά, γεμιστά με δαμάσκηνα, καρότα & τυρί gouda

Συνταγή μαγειρέματος

1ος τρόπος μαγειρέματος, με κρασί

  1. Τοποθετούμε 2 ρολάκια μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
  2. Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό (ή λευκό ή κόκκινο ημίγλυκο). Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους.
  4. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
  6. Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουρ (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο νερό.

Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.

Άλλοι τρόποι μαγειρέματος

Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού
και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.

Και … καλή σας όρεξη!!!