Συνταγή μαγειρέματος
1ος τρόπος με λευκό κρασί
- Τοποθετούμε 2 ρολάκια μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
- Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους.
- Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
- Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουερ (περίπου1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο νερό.
Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.
Άλλοι τρόποι μαγειρέματος
Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε:
- τριμμένες ντομάτες (ή πολτός ντομάτας σε νερό)
- ή ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.
Και … καλή σας όρεξη!!!
Rolls filled with Pepper and Feta cheese
Cooking recipe
1st way with white wine:
- Place 2 rolls in a pot (or pressure cooker) and saute all the sides with olive oil or herbal butter, for 1 to 2 minutes, to make a little crust. This helps the meat not to dry and keeps it juicy until the end of cooking.
- After the sauteing quench them with a glass of white wine. Let them simmer for more 1 to 2 minutes so as to evaporate the alcohol of the wine and add one more glass of water
- Close the pot and let them simmer for 1 hour with closed lid. In case you use a pressure cooker the cooking time reduces in about 15 minutes. Watch out not to dry and stay in the end of cooking with their oil and sauce.
- Open the pot, take out the rolls and let them cold a little bit.
- Then cut the net with a scissors and remove it carefully.
- Cut the rolls into slices and pour with sauce.
- Otherwise, blend the sauce (broth) with a little corn flour (almost 1 teaspoon dissolved in 1 tablespoon of water) or with 1 scant tablespoon of flour dissolved in little water.
They are served with pasta or rice or potatoes or plain with bread.
Other cooking ways:
After the firsts sauteing, instead of wine, add:
- crushed tomatoes (or tomato puree in water)
- or a glass of water with one dissolved tablespoon of mustard
and continue as above.
And… Bon Appetite!!!