Κερασώνας Φιλιππιάδας, Ιωάννινα, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη
+30 26830 29088
info [at] vezzo.gr

Ρολάκια χοιρινά, γεμιστά με πιπεριά και φέτα

Παραγωγή & Εμπορία Κρεάτων & Ζωοτροφών

Συνταγή μαγειρέματος

1ος τρόπος με λευκό κρασί

  1. Τοποθετούμε 2 ρολάκια μέσα σε μια απλή κατσαρόλα (ή χύτρα ταχύτητας) και τα σωτάρουμε γύρω- γύρω με ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο, για 1 με 2 λεπτά περίπου, για να κάνουν λίγη κρούστα. Αυτό βοηθάει να μη στεγνώσει το κρέας και να παραμείνει στο τέλος του μαγειρέματος ζουμερό.
  2. Μετά το σωτάρισμα, τα σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί λευκό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 με 2 λεπτά ακόμη έτσι ώστε να εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό επιπλέον.
  3. Κλείνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 1 ώρα περίπου με κλειστό καπάκι. Αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα ταχύτητας ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 15 λεπτά περίπου. Προσέχουμε να μη στεγνώσουν και στο τέλος να μείνουν με το λάδι και τη σάλτσα τους.
  4. Ανοίγουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα ρολά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  5. Στη συνέχεια κόβουμε το δίχτυ με ένα ψαλίδι και το αφαιρούμε προσεκτικά.
  6. Κόβουμε τα ρολά μας σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  7. Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα (ζωμός) με λίγο κορνφλάουερ (περίπου1 κουταλάκι του γλυκού διαλυμένο σε 1 κουταλιά της σούπας νερό) ή με 1 κοφτή κουταλιά αλεύρι διαλυμένη σε λίγο νερό.

Σερβίρονται με ζυμαρικά ή ρύζι ή πατάτες ή σκέτα με ψωμί.

Άλλοι τρόποι μαγειρέματος

Μετά το αρχικό σωτάρισμα, αντί για το κρασί , προσθέτουμε:

  • τριμμένες ντομάτες (ή πολτός ντομάτας σε νερό)
  • ή ένα ποτήρι νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα.

και συνεχίζουμε σύμφωνα με τα παραπάνω.

Και … καλή σας όρεξη!!!

Rolls filled with Pepper and Feta cheese

Cooking recipe

1st way with white wine:

  1. Place 2 rolls in a pot (or pressure cooker) and saute all the sides with olive oil or herbal butter, for 1 to 2 minutes, to make a little crust. This helps the meat not to dry and keeps it juicy until the end of cooking.
  2. After the sauteing quench them with a glass of white wine. Let them simmer for more 1 to 2 minutes so as to evaporate the alcohol of the wine and add one more glass of water
  3. Close the pot and let them simmer for 1 hour with closed lid. In case you use a pressure cooker the cooking time reduces in about 15 minutes. Watch out not to dry and stay in the end of cooking with their oil and sauce.
  4. Open the pot, take out the rolls and let them cold a little bit.
  5. Then cut the net with a scissors and remove it carefully.
  6. Cut the rolls into slices and pour with sauce.
  7. Otherwise, blend the sauce (broth) with a little corn flour (almost 1 teaspoon dissolved in 1 tablespoon of water) or with 1 scant tablespoon of flour dissolved in little water.

They are served with pasta or rice or potatoes or plain with bread.

Other cooking ways:

After the firsts sauteing, instead of wine, add:

  • crushed tomatoes (or tomato puree in water)
  • or a glass of water with one dissolved tablespoon of mustard

and continue as above.
And… Bon Appetite!!!